Spouwmuur isolatie

+ Tot 26% energiebesparing
+ Uw huis binnen 1 dat geïsoleerd
+ Geluidswerend en brandwerend
+ Snelle terugverdientijd door hoge energie- en kostenbesparing
+ Duurzaam, 100% recycleerbaar
+ Vochtwerend, zowel van binnen als naar buiten
+ Schimmels en bacteriën krijgen geen kans
+ Zowel voor renovatie als nieuwbouw

De meest voorkomende muurconstructie van een woning of een gebouw is de spouwmuur. Dit zijn twee van elkaar gescheiden muren met daartussen een open, lege ruimte (spouw). Deze lege ruimte zorgt voor warmteverlies. Een spouwmuur isoleren geeft uw woning een behaaglijk gevoel en zal uw energierekening verlagen. Spouwmuur isolatie bij nieuwbouw of renovatie

Door de spouwmuur te isoleren is het mogelijk het warmteverlies van uw tot 3x kleiner te maken. Dit kan een besparing opleveren van 20 tot 35%. Op deze manier worden de kosten voor spouwmuurisolatie snel terugverdient. Spouwisolatie is uitvoerbaar bij nieuwbouw of bestaande bouw.

We kunnen de isolatie van de spouwmuur op verschillende manieren uitvoeren:

Glaswol spouwmuurisolatie (Knauf Supafil):

SUPAFIL is een nieuwe generatie glaswol. (Lambda-waarde λ = 0.034 W/m.K)

Een eerste inspectie met een endoscoop zal aantonen of uw woning voldoende spouwbreedte heeft voor een eventuele uitvoering. Bij het isoleren van een spouwmuur zullen op kruispunten van de voegen gaten van 18 mm in de muur geboord worden volgens een vastgesteld patroon zodoende dat een optimale verdeling kan gegarandeerd worden . De inblaaswol van Knauf isolatie SUPAFIL wordt onder druk ingespoten zodat zelfs de kleinste holtes en kieren netjes opgevuld raken. Voegen worden nadien netjes gevoegd in de kleur van de voeg.

Het resultaat is een thermische spouwmuur isolatie. Gemiddeld genomen kunnen de spouwmuren binnen één dag behandeld worden. Supafil spouwmuurisolatie voldoet aan de Vlaamse eisen, heeft de nodige certificaten om een veilige en duurzame isolatie te waarborgen en is erkend om recht te geven op subsidie. Knauf SUPAFIL heeft als enige op de markt een CE-label behaald in zijn na-isolatiemateriaal.

Download hieronder de informatiebrochure(s) en Technische fiche/ATG van SUPAFIL INBLAASWOL – KNAUF INSULATION:

Na-isoleren met Supafil inblaaswol (PDF)

Technische Goedkeuring ATG met Certificatie (PDF)

Knauf Insulation Videos

Doordat de SUPAFIL voor meer dan 80 % uit glas vervaardigd is , kan de leverancier, alsook de uitvoerder garant staan dat de spouw met SUPAFIL volledig blijft ademen! Nieuwe studies doorprikken het fenomeen van de “geventileerde” spouw. Een spouw droogt niet uit door ventilatie!

Contacteer ons voor meer informatie over de aantrekkelijke prijzen voor spouwisolatie of vraag een spouwmuur isolatie offerte aan. Onze medewerkers helpen u graag!